Bitka za Brisel: Crveni đavoli ili Zmajevi?

BiH večeras u Briselu protiv Belgije

Bitka za Brisel: Crveni đavoli ili Zmajevi?

Adnan Beganović

U okviru 7. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo večeras će u Briselu odigrati Belgije i Bosna i Hercegovine.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ulaze u samu završnicu, a plasman našeg nacionalnog tima na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta je pod velikim znakom pitanja.

Loše otvaranje kvalkifikacija moglo bi nas skupo koštati, no i pored užasnih rezultata u prvim susretima još uvijek smo u igri, a nakon večerašnjeg susreta mnogo toga bi moglo biti jasnije.

U Brisel su Zmajevi otputovali kao petoplasirane ekipa grupe, no eventualnom pobjedom Džeko i društvo bi zakoračili ka Evropskom prvenstvu.

Neće biti lako, pogotovo što sa druge strane stoji jedna od najboljih svjetskih selekcija. Belgija u svom sastavu ima nekoliko vanserijskih fudbalera, ali ni Crveni đavoli u ovim kvalifikacijama ne briljiraju.

Osvojili su 11 bodova, te se nalaze na 2. mjestu tabele grupe B i večeras će Hazard i društvo biti pod pritiskom, što može biti najveća prednost našeg nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svjesni su u Belgiji da do sada nisu opravdali očekivanja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, no nisu previše zabrinuti. Očekuju siguran plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, ali nakon večerašnjeg susreta mogli bi početi pričati drugu priču.

Sve u svemu, veoma važan susret i za naš nacionalni tim, ali i za Belgiju. Ona reprezentacija koja večeras trijumfuje približit će se Evropskom prvenstvu. U slučaju našeg poraza snovi o direktnom plasmanu će biti ugašeni, ali ostat će prilika da se kroz baraž domognemo Evropskog prvenstva, ali i za takav ishod Džeko i društvo će se trebati dobro potruditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije