Strašan tim: Wilmots izabrao 11 ratnika za duel sa BiH?

Belgijski selektor nema mnogo dilema

Strašan tim: Wilmots izabrao 11 ratnika za duel sa BiH?

A. Beganović

Fudbalske reprezentacije Belgije i Bosne i Hercegovine sutra će u Briselu odmjeriti snage u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako se prije početka kvalifikacija očekivalo da Belgija i naš nacionalni tim izbore nastup na Evropskom prvenstvu bez većih problema, nakon odigranih šest kola stvari izgledaju mnogo drugačije. Belgija je drugoplasirana sa 11 bodova, a BiH petoplasirana sa tri boda manje i upravo susret u Briselu bi mogao biti odlučujući.

Mediji u Belgiji očekuju da će njihov nacionalni tim u naredna dva susreta sa BiH i Kiprom osvojiti šest bodova, te da će tako doći na korak do plasmana na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Iako su svi uvjereni da će Belgija igrati na Evropskom prvenstvu pritisak se polako prebacuje na leđa selektora Marca Wilmotsa, koji je prema pisanju tamošnjih medija već odabrao 11 fudbalera koji će sutra naveče istrčati na teeren.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na golu će biti Courtois, zadnju liniju najvjerovatnije će činiti Alderweireld, Kompany, Vermaelen i Vertonghen. U veznom redu bi trebali igrati Fellaini, Witsel i Nainggolan, dok će u napadu biti Hazard, De Bruyne i Lukaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti