Bitka za Premijer ligu: Mladost ili GOŠK?

Pada odluka o prvaku

Bitka za Premijer ligu: Mladost ili GOŠK?

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu utakmice posljednjeg 30. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a derbi prvenstva igra se u Doboju kod Kaknja gdje će snage odmjeriti domaća Mladost i GOŠK.

Duel drugoplasirane Mladosti i prvoplasiranog GOŠK-a privlači ogromnu pažnju, a stadion u Doboju kod Kaknja biće ispunjen do posljednjeg mjesta.

Domaćoj ekipi za plasman u Premijer ligu treba pobjeda, dok će se GOŠK u društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova vratiti ukoliko ostane neporažen.

Mladost je u dosadašnjih 14 susreta na domaćem terenu upisala isto toliko pobjeda i iz redova domaćina najavljuju još jedan trijumf koji će ih odvesti u Premijer ligu. GOŠK je u sjajnoj formi, dres ovog kluba nosi nekoliko provjerenih i iskusnih fudbalera, koji su također uvjereni u pozitivan rezultat.

Pored borbe za Premijer ligu očekuje nas i velika borba za ostanak u Prvoj ligi Federacije. Igman i Turbina su već spakovali kofere za niži rang, dok ostanak nisu osigurali Podgrmeč, Orašje, Branitelj, Gradina i Čapljina.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podgrmeč gostuje u Goraždu, koje je oslabljeno, ali pod palicom Denisa Sadikovića podmlađena ekipa pruža dosta dobre partije. Orašje će gostovati u Jajcu kod Metalleghea, dok će Čapljina u Bihaću snage odmjeriti sa domaćim Jedinstvom.

U Mostaru će snage odmjeriti Branitelj i Gradina, susret bez većeg rezultatskog značaja u Gračanici igraju Bratstvo i Budućnost. Igman će se od svojih navijača i Prve lige Federacije BiH oprostiti duelom sa Rudarom, dok u Lukavcu gostuje Turbina.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.