Bivša zvijezda Arsenala dolazi kod Stevanovića?

Pišu švicarski mediji

Bivša zvijezda Arsenala dolazi kod Stevanovića?

Jeste li zaboravili ko je Johan Djourou? U prošlosti je važio za veliku nadu Arsenala, proricala mu se blistava karijera, ali svoj puni potencijal švicarski fudbaler nije uspio da ostvari.

Od epizode na Emiratesu izmijenjao je Djourou mnoštvo klubova, igrao je za Birmingham, Hannover, Hamburger, Antalyaspor i SPAL, međutim od januara tekuće godine u potrazi je za novom sredinom.

Djourou je za medije u Švicarskoj izjavio da je nedavno podvrgnut operaciji koljena i da će ubrzo biti spreman da se priključi nekom novom klubu, a to bi, prema posljednjim informacijama, mogao biti novi tamošnji prvoligaš Servette.

"Servette? To bi moglo biti zanimljivo. Za švicarski fudbal je dobro što su se vratili, ali vidjet ćemo koliki je zapravo interes s njihove strane", izjavio je Djourou, pa dodao:

"Imam 32 godine, još mogu igrati neko vrijeme, tako da sam spreman da to i dokažem. Neću žuriti s izborom nove sredine."

Švicarac je imao u planu da formu održava trenirajući s Milanom, ali kako su u međuvremenu klub napustili trener Gennaro Gattuso i sportski direktor Leonardo, s kojima je u bliskim odnosima, to je palo u vodu.

Ukoliko Djourou potpiše za Servette, tamo bi ga dočekao nekadašnji fudbaler Željezničara Miroslav Stevanović koji je nakon sjajne sezone nagrađnim i novim ugovorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi