Bivšeg fudbalskog reprezentativca BiH visokog 169 cm rat spriječio da postane košarkaš

Otkrio svoje planove iz djetinjstva

Bivšeg fudbalskog reprezentativca BiH visokog 169 cm rat spriječio da postane košarkaš

A. Čaušević

Ratna dešavanja početkom i sredinom 90-ih godina na prostoru bivše Jugoslavije živote mnogih su odveli u smjeru u kojem to nisu i planirali. 

Nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH Mladen Bartolović je u djetinjstvu planirao da bude košarkaš. Trenirao je i košarku, ali ga je rat spriječio u njegovom naumu.

"Do 15. godine sam trenirao košarku. Visok sam samo 169 cm, a bio sam jako dobar košarkaš. Ne morate me pitati što sam igrao, ha,ha, jasno bio sam playmaker, baš i nisam mogao biti centar", rekao je Bartlolović za 24sata.hr.

"Da nije bilo rata, lako moguće da bih postao profesionalni košarkaš, da nikad ne bih postao fudbal. Svi se danas čude kako sam tako nizak mogao biti košarkaš, ali kad se sjetim, bio sam baš odličan", dodao je nekadašnji fudbaler Hajduka.

Kazao je da od fudbala nije zaradio mnogo te slobodno vrijeme provodi s porodicom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nisam zaradio dovoljno u karijeri za neki biznis. Tako da sam u slobodno vrijeme s porodicom. Zadovoljan sam karijerom koju sam napravio", kazao je on.

Bartolović je dres reprezentacije nosio od 2004. do 2008. godine. Za to vrijeme skupio je 17 nastupa uz jedan gol i to u pobjedi nad Maltom (2:5).

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Kada ćeš u Zavidoviće?
1 1
Lafo
Nane kralju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi