Bivšem igraču Mladosti propao transfer: Od Mandarića tražio 80.000 eura

Klub iz Latvije nije želio platiti odštetu

Bivšem igraču Mladosti propao transfer: Od Mandarića tražio 80.000 eura

Nekadašnji fudbaler Mladosti Goran Brkić označen je kao višak u Olimpiji iz Ljubljane, pišu slovenski mediji.

Brkić je s reputacijom jednog od boljih veznih igrača u Premijer ligi BiH otišao u Olimpiju u junu 2017. godine. U početku je igrao veoma dobro, zabijao je golove, ali u međuvremenu izgubio je status prvotimca.

Zbog toga je Brkić posljednju polusezonu proveo na posudbi u Triglavu iz Kranja, a malo je nedostajalo da ove zime napusti Stožice i karijeru nastavi u Latviji. Za njegove usluge se interesovala Riga, i sam Brkić je bio zainteresovan za transfer, međutim na kraju nije došlo do dogovora.

Slovenski portal Delo.si piše kako je Brkić mogao bez naknade ići u Rigu, ali da je cijeli posao propao jer je u međuvremenu od Olimpije pokušao iznuditi otpremninu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Brkić je mogao bez naknade promijeniti sredinu. U klubu su bili spremni da ga puste u Rigu, ali Brkić, koji pripada grupi igrača s ogromnom mjesečnom plaćom (blizu 10.000 eura bruto), imao je pametan plan. S obzirom da ga je ugovor s Olimpijom vezao do 2021., tražio je da raskine ugovor i da mu pritom Milan Mandarić da odgovarajuću otpremninu. Prva njegova ponuda bila je 80.000 eura, a zatim je spustio na 50.000", piše Delo i dodaje kako u Olimpiji na takvo nešto nisu željeli pristati.

U međuvremenu Brkić je odlučio da ostane u Olimpiji. Smatrao je da mu je bolje odraditi ugovor do kraja i primati visoku plaću, čak i po cijenu da ne igra, a ostaje da se vidi da li će u narednom periodu uopšte biti dio prvog tima.

Top Komentari

Adnanos
Lezi a plata ide.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi