Bivšem kapitenu Rusije sto sati društvenog rada zbog napada na suca

Roman Shirokov u avgustu napao suca

Bivšem kapitenu Rusije sto sati društvenog rada zbog napada na suca

Moskovski sud je u petak osudio bivšeg kapetana ruske nogometne reprezentacije Romana Širokova na sto sati društveno korisnog rada, zbog napada na nogometnog suca, objavila je agencija Interfax. 

Širokov je u avgustu sudjelovao na amaterskom turniru, na kojem ga je razbjesnila odluka suca Nikite Dančenka da ne dosudi kazneni udarac zbog starta na 39-godišnjeg bivšeg reprezentativca.

Dančenko je potom isključio Širokova, a to je nagnalo veznjaka da rukom i nogom udari suca. Širokov, koji je 2016. zaključio igračku karijeru koju je većinom proveo u Zenitu iz Sankt Peterburga, ispričao se Dančenku za napad.

"Svjestan sam da nedosuđeni kazneni udarac i isključenje ne smiju biti uzrok da dignem ruku", objavio je Širokov u poruci na Instagramu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi