Srbija deklasirala Rusiju i spasila se, Turska ispala u Ligu C

Završeno još jedno izdanje Lige nacija

Srbija deklasirala Rusiju i spasila se, Turska ispala u Ligu C

E. Čaušević

Reprezentacija Srbije večeras je na svom terenu deklasirala Rusiju sa 5:0 u posljednjem kolu Lige nacija.

Nakon što nisu uspjeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo reprezentativci Srbije uspjeli su da večeras barem malo poprave situaciju. Srbi su na svom terenu ugostili Rusiju, te su uspjeli slaviti s čak 5:0.

Srbija je do prednosti stigla u desetoj minuti kada je mrežu Rusa zatresao Radonjić. Do drugog gola domaći su stigli u 25. minuti, a ovaj put strijelac je bio Luka Jović.

U samom finišu prvog dijela vidjeli smo još dva gola. Prvo je u 41. minuti Vlahović pogodio za 3:0, dok je pet minuta kasnije Jović drugim golom na utakmici povisio na 4:0.

Srbija je u drugom poluvremenu malo smanjila pritisak, ali i pored toga uspjeli su zabiti još jedan gol. Peti gol vidjeli smo u 64. minuti kada je Mladenović pogodio za konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovom pobjedom Srbija je uspjela ostati u Ligi B, a u Ligu C ispala je Turska koja je poražena u gostima od Mađarske sa 2:0.

Odličan meč odigrali su Belgija i Danska, a na kraju su domaći slavili sa 4:2, dok je Engleska na svom terenu pobijedila Island sa 2:0. U ovoj grupi Belgija je prva ispred Danske i Engleske, a u Ligu B ispao je Island koji je završio takmičenje bez bodova.

Top Komentari

Gari Garinča
Ovaj rezultat je dogovoren za zelenim stolom da bi se izbacila Turska. Kur-a politika i bratska ljubav je učinila svoje.
6 1
WOLF20
Bratske drzave, bratski rezultat.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi