Rusi umalo prokockali 3:0 u Budimpešti, Finska i Slovenija minimalno slavile

Zamalo da od gotovog naprave veresiju

Rusi umalo prokockali 3:0 u Budimpešti, Finska i Slovenija minimalno slavile

S. Grebović

Večeras su odigrane i prve utakmice drugog kola UEFA-ine Lige nacija u nekim grupama, a do važnih pobjeda stigle su Rusija, Slovenija i Finska.

U duelu ekipa koje su u prvom kolu Lige nacija slavile, Mađarska je na Puscas Areni u Budimpešti dočekala Rusiju koja je ostala jedina maksimalna selekcija u ovoj grupi slavivši sa 3:2.

'Zbornaja komanda' je već u 34. minuti imala prednost od 2:0 golovima Miranchuka i Ozdoeva, a u prvoj minuti drugog dijela Brazilac sa ruskim pasošem Mario Fernandes je pogodio za velikih 0:3 u tom momentu.

Ipak, Mađari se nisu predavali i pored velikog zaostatka, a na kraju je malo nedostajalo i da izbjegnu poraz. Uspjeli su postići dva pogotka i to preko Sallaija i Nikolića, ali više od toga nisu mogli.

Mađarska - Rusija 2:3

Finska je nakon poraza od Velsa u prvom kolu 1:0 istim rezultatom slavila na gostovanju u Irskoj. Gol odluke bio je djelo Jensena sredinom drugog dijela za prva tri boda reprezentacije koja će narednog ljeta imati debitantski nastup na Evropskom prvenstvu.

Irska - Finska 0:1

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Oslabljena Slovenija je nekako uspjela da slomije otpor tvrdih Moldavaca u Ljubljani slavivši minimalnim rezultatom. Bohar je u 28. minuti u mrežu pospremio jedan odbijanac nakon što je prethodno Stojanović šutirao u golmana gostiju.

Slovenija - Moldavija 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi