Bivši bek Bayera kao slobodan igrač potpisao za Lecce

Pojačanje za Italijane

Bivši bek Bayera kao slobodan igrač potpisao za Lecce

E. Škorić

Lecce je službeno potpisao bivšeg desnog beka Bayer Leverkusena Giulioa Donatija na besplatnom transferu.

Donati je od ljeta bez kluba, no sada je dobio priliku da potpiše za ekipu iz Serije A. Igrao je u omladinskom pogonu Intera, ali nikada nije dobio pravu šansu u tom klubu.

Potom je išao na brojne posudbe, u sezoni 2010/11 bio je čak i u Lecceu, zatim u Padovi i Grossetu, da bi 2013. godine otišao u Bayer.

Donati je u Bundesligi igrao 43 puta za Leverkusen prije nego što je u ljeto 2016. godine prešao u Mainz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Danas je potpisao šestomjesečni ugovor s Lecceom s opcijom za još jednu sezonu. U februaru puni 30 godina, a desni bek sada ima pravu priliku da pokaže da i dalje vrijedi.

Lecce će do kraja voditi borbu za opstanak i iskustvo Donatija moglo bi da bude od velike koristi za ovaj tim koji se ljetos vratio u elitni rang italijanskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti