Montelli se ozbiljno zatresla stolica nakon još jedne očajne partije Fiorentine
(Foto: EPA)

Viole izgubile od Leccea

Montelli se ozbiljno zatresla stolica nakon još jedne očajne partije Fiorentine

M. Šljivak

Fiorentina je u 14. kolu italijanske Serije A poražena na svom Artemio Franchiju od ekipe Leccea sa 0:1.

Iako su Viole većim dijelom utakmice imale veći posjed lopte i bolje šanse, Lecce je svoju šansu iskoristio i na kraju je stigao do vrijedna tri boda.

Trenutak odluke na ovom meču desio se u 49. minuti. Nakon dobre akcije mrežu domaćeg tima pogađa La Mantia za prednost od 0:1.

Do kraja meča Fiorentina je igrala jako dobro. Stvorili su nekoliko izuzetnih prilika, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu i ostalo je 0:1

Lecce je mogao u 89. minuti postići i drugi gol je Babacar očajno šutirao u situaciji jedan na jedan sa golmanom domaćeg tima i na kraju je ostalo 0:1.

Trećim uzastopnim porazom Viole su se našle u ozbiljnom problemu, baš kao i trener Vincenzo Montella koji je nakon svega jako blizu otkaza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 14. kolo:

Fiorentina - Lecce 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi