Bivši fudbaler Barcelone ispričao kako je pljunuo Bajevića i umalo ostao bez kluba

Giovanni je vukao vraga za ruku

Bivši fudbaler Barcelone ispričao kako je pljunuo Bajevića i umalo ostao bez kluba

E. Škorić

Nekadašnji fudbaler Olympiakosa i Barcelone Giovanni otkrio je kako je u Pireju pljunuo današnjeg selektora BiH Dušana Bajevića.

Prije 15 godina je Giovanni greškom pljunuo Bajevića, a to je sada opisano u njegovoj autobigrafiji pod nazivom "Giovanni - legenda - moja autobiografija".

"Bila je to moja greška. Iako nenamjerna, ali moja. Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Palerma u Italiji i otišli smo u šetnju prije jednog obroka. U ustima sam imao dva slatkiša, 'vrtio' sam ih i tako sam se igrao. Dok smo se spuštali stepenicama, pomislio sam - šta bi se dogodilo kada bih jedan slatkiš pljunuo na glavu saigrača koji je nekoliko metara ispod bezbrižno prolazio?", napisao je Giovanni.

"Lobijem hotela odjekivao je smijeh igrača, svi su bili spremni za šalu. Pošto sam se umorio od zanimanja tim slatkišima, pljunuo sam ih. I oni jesu pali nekome na glavu... Na Bajevićevu glavu!".

Potražite više informacija na temu Super League:

Naravno, Bajević je poludio nakon toga.

"Okrenuo se i vikao - ko je to uradio?! Podigao je pogled i vidio Neryja Castilla, a ne mene. 'Brate, mrtvi smo', rekao sam mu, koji mi je tada bio cimer. Bajević je išao po sobama da nađe onoga koji je to uradio. Otvorio je vrata, pa upitao Neryja da li je on to uradio. Nery je rekao da jest, iako to nije uradio. Da sam rekao da sam to ja uradio, lako bi me izbacio iz ekipe. Ali imao sam 32 godine, dovoljno sam bio iskusan da znam šta moram uraditi", ispričao je Giovanni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi