Produžen ugovor Dušanu Bajeviću!

Odluka IO NFSBiH

Produžen ugovor Dušanu Bajeviću!

A. Čaušević

Dušan Bajević je krajem decembra postao selektor reprezentacije BiH. Prvobitno je bilo dogovoreno da Zmajeve vodi u baražu, a u slučaju plasmana i na Evropskom prvenstvu. 

Uslijed pandemije koronavirusa Bajević u martu nije debitovao na klupi bh. nacionalnog tima, a još uvijek je nepoznato kada će to uraditi. Kao najraniji termin spominje se septembar.

Na sinoćnjoj videokonferenciji Izvršnog odbora NFSBiH doneseno je niz odluka, a ona najvažnija je produženje Bajevićevog ugovora i njegovih pomoćnika u stručnom štabu.

Nije precizirano do kada traje novi ugovor, ali se već sada da naslutiti da će Bajević voditi Zmajeve i u novom izdanju Lige nacija.

Inače, osim legendarnog Mostarca u stručnom štabu su još Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa. Za fizičku spremu fudbalera zadužen je Eldin Jelešković.

NFSBiH je u saopštenju na zvaničnoj stranici izdao saopštenje sa donesenim sljedećim odlukama:

- Zapisnik i realizacija zaključaka sa 47. sjednice IO održane dana 06.03.2020. godine i zapisnik sa sjednice Komiteta za hitnost održanog 16.03.2020. godine.

- Odluka o prihvatanju preporuka FIFA-e vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih uslijed COVID-19.

- Odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

- Odluka o produženju ugovora selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba „A“ tima.

- Odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji NS/FS BiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu", naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti