Bivši fudbaler Hajduka u naredna 24 sata potpisuje za Napoli?

Hrvoje Milić potreban Sarriju zbog uigravanja ekipe

Bivši fudbaler Hajduka u naredna 24 sata potpisuje za Napoli?

Italijanski mediji su prenijeli vijest da bi Napoli u naredna 24 sata trebao dobiti novo pojačanje, s obzirom da je dogovoren dolazak hrvatskog defanzivca Hrvoja Milića na San Paolo.

O Milićevom dolasku u Napli se špekulisalo i proteklih dana, a navodno su bili i dogovoreni svi detalji ugovora. Ipak, došlo je do "zastoja" prilikom realizacije transfera nakon lošeg rezultata Napolija u prvom duelu šesnaestine finala Lige Evrope.

Naime, Napoli je na svom terenu izgubio od Leipziga sa 3:1, te je praktično veoma daleko od plasmana u narednu fazu ovog takmičenja. Kako su šanse da će Napoli nastaviti takmičenje u Ligi Evrope minimalne, špekulisalo se da Sarrijevoj ekipi neće biti potrebno pojačanje u defanzivi. Međutim, sada Sportitalia prenosi da su na San Paolu ipak odlučili angažovati 28-godišnjeg Milića.

Navodno, u Napoliju je odlučeno da je potrebno Milića dovesti što prije kako bi se on "aklimatizovao" na Sarrijeve komplikovane taktičke postavke.

Sportitalia navodi da Sarri želi Milića i kako bi na treninzima mogao na pravi način uigravati ekipu, za šta mu je falio još jedan bek. Naime, Napoli u ekipi trenutno ima samo tri beka, a klub nije želio dovesti još jednog u januaru jer se očekivalo da će se Ghoulam oporaviti od povrede ligamenata do februara, ipak on je tokom treninga zadobio novu povredu, pa se njegov povratak ne očekuje prije aprila.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga se očekuje da će Milić stići u Napoli u naredna 24 sata, te da će potpisati ugovor do juna, ali u isti neće biti uključena opcija produženja saradnje.

Inače, Milić je seniorsku karijeru počeo u Hajduku, a nastupao je još i za Djurgarden, Istru, Rostov i Fiorentinu. Njegov posljednji angažman je bio u Olympiacosu, u koji je stigao proteklog ljeta, ali je od svog dolaska odigrao samo četiri utakmice, pa je grčki klub odlučio raskinuti njegov ugovor 31. januara 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi