Bivši fudbaler Podgrmeča i prijedorskog Rudara karijeru nastavlja u Turskoj

Nermin Hodžić potpisao za Adana Demirspor

Bivši fudbaler Podgrmeča i prijedorskog Rudara karijeru nastavlja u Turskoj

Nakon perioda u kojem je karijeru gradio u Hrvatskoj i Sloveniji, 24-godišnji bh. fudbaler Nermin Hodžić okušaće se i u Turskoj.

Hodžić je, naime ozvaničio saradnju sa turskim drugoligašem Adana Demirsporom.

Inače, Adana je ove sezone igrala play-off za ulazak u Super ligu, ali se nije uspjela domoći elitnog ranga turskog fudbala.

Bh. veznjak Nermin Hodžić je u našoj zemlji branio boje prijedorskog Rudara i NK Podgrmeč, nakon čega se zaputio ka Hrvatskoj.

U Hrvatskoj je bio član Lučkog i Gorice, a početkom 2017. je potpisao za slovenački Koper. Ubrzo je prešao u Domžale, a u ovom klubu je proveo protekle dvije godine.

Kada je u pitanju njegov novi klub, Adana Demirspor, svakako najzvučnije ime među novim saigračima Nermina Hodžića je Anderson (31), Brazilac koji je sedam i po godina bio član velikog Manchester Uniteda i za koji je odigrao 181 zvaničnu utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije