Remi Kozare i Borca, pobjeda Sloge u Janji

Prva liga RS - Liga za prvaka

Remi Kozare i Borca, pobjeda Sloge u Janji

Danas je odigrano sedmo kolo Lige za prvaka (Prva liga RS). Kozara je na svom terenu ugostila lidera, ekipu Borca, a zanimljiv meč je završen rezultatom 2:2.

Na prvi gol se čekalo do finiša prvog poluvremena. Igrala se 42. minuta kada je Igor Aničić doveo Borac u vodstvo od 0:1.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Borca, a domaći su nakon sedam minuta igre u drugom poluvremenu stigli do poravnanja preko Novakovića.

Nakon gola Novakovića je viđeno nekoliko prilika na obje strane, a onda je Borac u 79. minuti stigao do novog vodstva preko Milana Šikanjića.

Nije se, međutim, Kozara predavala, pa je u 87. minuti Novaković postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačnih 2:2.

Podsjetimo, Borac je još ranije matematički osigurao prvo mjestu i plasman u Premijer ligu BiH, pa današnji susret nije imao poseban rezultatski značaj.

Danas je gostujuću pobjedu rezultatom 0:2 upisala Sloga iz Gornjeg Crnjelova. Sloga je slavila na gostovanju kod Podrinja.

Gosti su poveli već u prvoj minuti susreta preko Dragiše Komarčevića, da bi konačnih 0:2 postavio iskusni Joco Stokić u 69. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pobjedi je danas upisao i Rudar. Fudbaleri Rudara su na svom terenu u Prijedoru sa minimalnih 1:0 savladali Željezničar Sport Team.

Jedini gol na utakmici bio je djelo Nedima Ramića, a postigao ga je u 56. minuti.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije