Bivši golman Chieva otkrio: "Ronaldo mi nije želio dati dres"
EPA

Koštao ga odbranjeni penal...

Bivši golman Chieva otkrio: "Ronaldo mi nije želio dati dres"

Nekadašnji golman Chieva Stefano Sorrentino prisjetio se zanimljive anegdote iz svoje karijere.

Tokom svoje karijere Sorentino je imao priliku da nosi dresove brojnih italijanskih timova i ubilježi skoro 400 nastupa u Seriji A, a jedan od onih koje pamti je protiv Juventusa kada je odbranio penal - Cristianu Ronaldu.

To dodatno dobija na težini ako se zna da je to Ronaldu ujedno i jedini jedanaesterac koji je promašio otkako je došao u torinski klub, a Sorrentino je, kao uspomenu na taj dan, želio da dobije i dres od Portugalca.

Ipak, na kraju je morao zaboraviti na to.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dogovorili smo se da razumijenimo dresove, ali nakon što je promašio penal, bio je vrlo ljut. Nikada mu prije niko nije odbranio penal. Sreli smo se u tunelu, rukovali se i on mi je čestitao, ali njegov izraz lica nije bio najbolji. I nije mi dao dres", otkrio je Sorrentino za Sky Sports.

U toj utakmici Juventus je svejedno pobijedio Chievo sa 3:0, a Sorrentino je umjesto Ronaldov dobio Dybalin dres na poklon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti