Bivši igrač Ajaxa preminuo u 36. godini
Foto: EPA

Nova tragedija

Bivši igrač Ajaxa preminuo u 36. godini

M. Šljivak
Teme:

Nekadašnji fudbaler Ajaxa i reprezentativac Gane Yakubu Abubakari preminuo je jučer u 36. godini.

Nesretni fudbaler jučer je hitno prebačen u bolnicu nakon teškog srčanog udara, ali usprkos svim naporima život mu nije mogao biti spašen i Abubakar je preminuo u 36. godini.

Yakubu je igrao na poziciji zadnjeg veznog fudbalera. Kao 17-godišnjak je 1998. godine stigao u Ajax gdje je ostao sve do 2004. kada prelazi u Vitesse u čijim redovima je pet godina kasnije završio karijeru.

Odigrao je i 16 utakmica za reprezentaciju Gane. Bio je ključan čovjek u plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj za koje međutim nije dobio poziv.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon završetka karijere vratio se u rodni grad Temu, gdje je nažalost jučer i preminuo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi