Kako bi Ajax danas izgledao da nisu prodali sve zvijezde?

Sneijder, Suarez, Ibrahimović...

Kako bi Ajax danas izgledao da nisu prodali sve zvijezde?

Teme:

Ajax je poznat po sjajnoj školi fudbala koja gotovo svake sezone izbaci po nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera. 

Mnogi su se uvijek pitali kakvi bi rezultati Ajaxa bili danas da nisu tokom prethodnih godina redovno prodavali svoje najtalentovanije igrače. 

Naravno, mnoge od njih je bilo nemoguće zadržati zbog interesa najbogatnijih evropskih klubova, ali i zbog činjenice da za takve fudbalere holandska liga ne predstavlja veliki izazov. 

Stranica Squawka.com koja se u posljednje vrijeme bavi ovakvim istraživanjima, sastavila je idealnih 11 igrača od fudbalera koji su u proteklih 10 ili 15 godina napustili Ajax. Danas bi to bio sigurno jedan od boljih timova u Evropi. 

Na golu bi bio trenutni čuvar mreže Barcelone Jasper Cillessen, defanzivni Tottenhama Davinson Sanchez, Toby Alderweireld i Jan Vertonghen te desni bek Fenerbahčea Van der Wiel. U veznom redu bi igrali Daley Blind, Davy Klaassen (trenutni član Evertona), Wesley Sneijder (Nica) i Christian Eriksen (Tottenham). 

A napad? Napad je posebna priča i bio bi vjerovatno jedan od dv ili tri najjača u Evropi. Tamo bi svoje mjesto zauzeli trenutni napadači Barcelone i Manchester Uniteda Luis Suarez i Zlatan Ibrahimović. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Na klupi bi bili igrači poput Milika, Huntelaara ili Ryana Babela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi