Bivši igrač Dinama: Potez Pyatova je za psihijatriju
Pyatov je poklonnio penal Dinamu

Igoru Cvitanviću kao i mnogima nije bio jasan potez golmana Šahtara

Bivši igrač Dinama: Potez Pyatova je za psihijatriju

S. Pašalić, foto: EPA

Dinamo je u dosta uzbudljivoj utakmici uspio osvojiti bod na gostovanju kod Šahtara.

Modri su prvo gubili nakon što je Konoplyanka u 16. minuti postigao gol, ali je Olmo već u 25. minuti izjednačio na 1:1.

U nastavku je Dinamo dobio penal u 60. minuti nakon kojeg je Oršić pogodio za 2:1, a Dodo je postavio konačnih 2:2 u 75. minuti.

Ipak, potez golmana Šahtara, Pyatova, koji je napravio veliku glupost i praktično poklonio penal Dinamu nakon što je bez ikakvog razloga srušio jednog protivničkog igrača je mnogima bio neshvatljiv, a bivši igrač Dinama Igor Cvitanović je rekao da je taj potez bio za psihijatriju.

"Ulazak u utakmicu bio je dobar, Dinamo se postavio kvalitetno. Jako se teško braniti protiv Šahtara kad uđu u posljednju trećinu. Tako je i pao prvi gol, ali Dinamo je nakon toga počeo igrati sjajno", rekao je Cvitanović za 24sata.hr, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nikola Moro odigrao je veliku utakmicu. Okrenuo je stranu puno puta, pokrio je puno toga u veznom redu, napravio prekršaj kad god je to trebalo. Baš je on okrenuo stranu kod gola za 1:1. Olmo je sjajno napao prvu stativu, a Mislav Oršić je i u ovoj utakmici pokazao klasu."

"Pyatov je napravio neviđenu glupost. Ne mogu vjerovati da jedan iskusan golman napravi takvu stvar. To je bio potez za "psihijatriju". Shvatio sam da je Lahoz pokazao na bijelu tačku, ali nisam odmah vidio da je bio takav prekršaj.", rekao je Cvitanović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi