Bivši igrač futsala dobio poziv u reprezentaciju Brazila

Wesley umjesto Neresa

Bivši igrač futsala dobio poziv u reprezentaciju Brazila

Edmir Škorić

Napadač Aston Villas Wesley Moraes zamijenio je povrijeđenog Davida Neresa u brazilskoj reprezentaciji, javlja Globo.

Wesleyju je ovo prvi izazov pod zastavom nacionalnog tima i naravno kruna karijere koja je nedavno i počela.

22-godišnjak je iz Club Bruggea došao u Aston Villu za 25 miliona eura, čime je postao najskuplje pojačanje tima iz Birminghama u njegovoj povijesti.

Igrao je futsal kao dijete, a svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je sa 17 godina sa slovačkim Trenčinom, odakle je kasnije prešao u Brugge.

Dobio je sada poziv u Brazil nakon što je David Neres iz Ajaxa zadobio povredu koljena i vratit će se na teren tek naredne godine.

Ovo je druga promjena u brazilskoj selekciji za prijateljske utakmice s Argentincima i Južnom Korejom. Prethodno je golmana Manchester Cityja Edersona Moraesa zamijenio Santos iz Atletico Paranaensea.

Brazil će igrati s Argentinom 15. novembra, a s Južnom Korejom će se sastati 19. ovog mjeseca.

Top Komentari

zvjezdan10
Igrao futsal kao dijete i to ga čini bivšim igračem futsala? Dobro onda sam i ja bivši vojnik, policajac, fudbaler, košarkaš, skijaš i sve ostalo što sam radio kao klinac.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti