Bivši igrač Uniteda: Luiz i Sokratis nisu dobri štoperi
Otkako igraju zajedno u paru Luiz i Sokratis, Arsenal nije niti jednom uspio sačuvati svoju mrežu

Roy Keane je prije meča rekao svoje mišljenje o igračima Arsenala

Bivši igrač Uniteda: Luiz i Sokratis nisu dobri štoperi

S. Pašalić

Bivši igrač Manchester Uniteda, Roy Keane, govorio je uoči derbija na Old Traffordu o londonskom klubu.

Arsenal je i večeras primio gol pa je tako došao do brojke od 11 primljenih golova u posljednjih šest utakmica.

David Luiz i Sokratis Papastathopoulos su ponovo počeli od prve minute kao štoperski par, ali je Keane prije meča izjavio kako oni nisu dobri štoperi.

Otkako dvojica igrača igraju zajedno u paru, Arsenal je u tri utakmice primio po dva gola, u dvije je primio po gol, a od Liverpoola je primio tri. Samo u prvom kolu je sačuvao svoju mrežu protiv Newcastlea, ali je tada u paru sa Papastathopoulosom igrao Chambers.

"Bez obzira koliko ste dobar trener. Ako imate igrače koji se ne mogu braniti, dopustit ćete udarce, dopustit ćete da primite golove", izjavio je Keane za Sky Sports.

"I još uvijek mislim da je kičma Arsenala vrlo slaba, tako da bez obzira koliko ste dobar trener, te slabosti su tu."

"Mislim da je način da se to popravi ponekad iskusnim igračima, ali te se stvari neće promijeniti. Možda su mu ruke malo vezane za tržište transfera, znam da je potrošio novac na napadače."

"Ali stalno se vraćamo na to. Morat ćete imati pristojnu četvorku, dostojan temelj, a mislim da oni to nemaju."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Koliko god bili sjajni, gledate njihova dva štopera, nije me briga ko ih trenira, neće se poboljšati defanzivno, jer ne mislim da su dobri štoperi."

"Mislim da ne mirišu opasnost, mislim da ne uživaju u odbrani. A to je na samom menadžeru, naći bolje igrače odbrane.", dodao je Keane.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
dobro je i rekao
0 1
Mirso12123
Pa logično da nisu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi