Bivši igrač Zrinjskog završio karijeru, već ima novi posao

Ostaje u fudbalu

Bivši igrač Zrinjskog završio karijeru, već ima novi posao

Bivši fudbaler Zrinjskog Marko Bencun u 27. godini ulazi u trenerske vode.

Bencun je u februaru nakon dvije godine provedene u Zrinjskom otišao u Neretvu iz Metkovića, no zbog povreda i brojnih operacija koje su ga pratile kroz karijeru odlučio je da okači kopačke o klin.

Iako se oprašta od aktivnog igranja, Bencun ostaje u fudbalu s obzirom da se odlučio okrenuti trenerskom pozivu i školovanju kroz N/FSBiH.

Za početak kreće s radom u Brotnju iz Čitluka gdje će biti voditelj škole fudbala, gdje inače kao trener radio i njegov brat Mario.

"Dolaskom Bencuna na mjesto voditelja škole je veliko pojačanje za naš klub i zasigurno očekujemo još veće poboljšanje rada škole na svim razinama, a poseban akcent ćemo staviti na infrastrukturne uvjete", kažu iz Brotnja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

I Markov pokojni otac Ivan je bio vezan za Brotnjo. Tačnije, bio je direktor dok je klub živio svoje zlatne dane i bio prvak BiH.

[facebook]https://www.facebook.com/137144823083307/photos/a.542181412579644/2018650854932685/?type=3&theater[/facebook]

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi