Bivši igrač Zvezde s milionima moćnika iz Čečenije kupuje FK Vardar

Bugarin Georgiev na čelu Vardara?

Bivši igrač Zvezde s milionima moćnika iz Čečenije kupuje FK Vardar

Edmir Škorić
Teme:

Bivši bugarski reprezentativac Blagoy Georgiev spreman je da spasi FK Vardar iz Skoplja i to "čečenskim novcem".

Georgiev je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, ali je ostavio traga u Rusiji igrajući za Terek Grozny, Amkar Perm i Rubin Kazan te Orenburg.

Igrajući za Terek iz Groznyja, upoznao je "moćne ljude iz Čečenije", a sada upravo s njima želi da spasi Vardar, koji je dvije godine u ozbiljnim financijskim problemima.

Sergej Samsonenko, Rus koji je šest godina upravljao Vardarom, odlučio je da ode i sada Georgiev kao predstavnik bogataša iz Čečenije vodi pregovore sa predsjednik Vardarove uprave Samoilom Simevim, kako bi u skorije vrijeme preuzeo Vardar.

Prema nekim najavama, Georgiev i predstavnici koji će i dati novac, morat će da plate pet miliona eura da bi stekli prava na Vardar, koji je ostao bez titule iako je bio prvi u Makedoniji, ali i licence za Ligu prvaka, budući da ima nagomilane dugove.

Top Komentari

MirsadM88
"Tobisha"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi