U Sj. Makedoniji raste broj zaraženih: Pozitivni i u klubovima, FK Makedonija GP prekinuo treninge

Da li će se ovo odraziti na odluku saveza?

U Sj. Makedoniji raste broj zaraženih: Pozitivni i u klubovima, FK Makedonija GP prekinuo treninge

Fudbalski savez Sj. Makedonije je nedavno ponudio nekoliko opcija za zavšetak sezone, među kojima je bio i prekid, ali je nakon sastanka sa klubovima  ipak odlučeno da će se takmičenje nastaviti.

Odlučeno je da neće biti ispadanja u niži rang, te da će se odigrati tri posljednja kola regularnog dijela sezone, a potom i play-off koji će, između ostalog, odlučiti o putnicima u UEFA-ine takmičenja.

Međutim, posljednjih dana dolazi do novog porasta broja zaraženih novim koronavirusom u Makedoniji, što ponovo komplikuje situaciju. Za fudbal puno više situaciju komplikuje činjenica da su testovi među makedonskim prvoligašima oktrili sedam pozitivnih slučajeva u dva kluba, u Renovi i Shkendiji.

Nakon pozitivnih testova je došlo do "zbrke" u makedonskom fudbalu.

Iako ekipe treniraju, neki klubovi još nisu obavili testiranja što znači da bi moglo doći do širenja zaraze. Također, dva kluba (Shkupi i Struga) ne žele "privatne" testove na Covid-19 jer ne vjeruju u njihovu tačnost, već će pokušati testiranje obaviti preko države.

U međuvremenu je, nakon otkrivanja pozitivnih slučajeva u već pomenutim klubovima, FK Makedonija Gjorče Petrov saopštio da zaustavlja sve klupske aktivnosti i treninge jer bi "zdravlje igrača i uposlenika trebalo biti na prvom mjestu".

Inače, predstavnici FK Makedonija Gjorče Petrov (6. pozicija na tabeli) su bili među onima koji su se najglasnije protivili nastavku prvenstva.

"Mi smo klub koji brine za zdravlje naših igrača i svih uposlenika, od danas zaustavljemo sve aktivnosti i čekamo nove direktive vlasti i fudbalskog saveza", stoji u saopštenju pomenutog kluba.

Šampionat Sjeverne Makedonije bi se trebao nastaviti 14. juna. Za sada nema informacija da li će savez mijenjati odluku zbog posljednjih dešavanja.

Suspanzija takmičenja je zatekla Vardar na prvom mjestu tabele sa značajnom prednošću u odnosu na pratioce.

U protekla 24 sata u Sj. Makedoniji je potvrđeno novih 89 slučajeva zaraze novim koronavirusom.

Top Komentari

EdwinPol
Slicno bi se i kod nas desilo da se podleglo pritisku portala naklonjenih zeljkanu, kao sto su sportsport i ostali... hem bi se prekinulo svakako, hem bi se zivoti ugrozili.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi