U regiji prekinuto prvenstvo, velikan ostao bez titule iako ima dvocifrenu prednost!

Savez donio odluku

U regiji prekinuto prvenstvo, velikan ostao bez titule iako ima dvocifrenu prednost!

A. Čaušević
Teme:

Bosna i Hercegovina, ipak, neće biti jedina zemlja regiona koja neće završiti fudbalsku sezonu na terenu. 

Nakon pojave novih slučajeva koronavirusa te nekoliko zaraženih igrača u Renovi i Shkendiji FS Sjeverne Makedonije je odlučio da prekine sezonu.

Prošle sedmice je dogovoreno da se u skraćenom sistemu igra play-off, međutim to više neće biti slučaj. Najviše oštećenim se osjeća tamošnji velikan Vardar.

Crveno-crni iz Skoplja su imali 46 bodova nakon 23 kola, deset više od Sileksa te 11 od Shkendije, ali titulu prvaka neće dobiti.

"Neće biti prvaka, prvenstvo je prekinuto i nije odigrano dovoljno mečeva da se dodijeli titula", saopšteno je iz FS Sjeverne Makedonije.

FS Makedonije još nije odredio putnike u Evropu jer nije završen proces licenciranja. Vardar ima ogromnih dugova i upitno je da li će dobiti dozvolu za nastup u kvalifikacijama za ligu prvaka.

Tako bi Sileks mogao otići u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Skendija i Renova u Europa ligu. Ostaje nepoznato ko će biti treći putnik u EL jer neće biti odigrana ni završnica Kupa Makedonije.

Kako pišu makedonski mediji liga će biti proširena te će se naredne sezone takmičiti 12 klubova, a novi prvoligaši će biti Belasica i Pelister.

Top Komentari

magistar
Znaci Seranic je bio u pravu. Struku treba slusati. Ne moze se na silu igrati kad nema uslova
6 5
SamoZrinjski
Jedino pravedno, nema prvaka, nema ispadanja, ovo kod nas lakrdija ne može biti veća.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi