Bivši junior Želje se snašao u 1. ligi FBiH: "Još da Jedinstvo ostane u ligi..."

Uz Nuspahića prvo ime u klubu

Bivši junior Želje se snašao u 1. ligi FBiH: "Još da Jedinstvo ostane u ligi..."

Ekipa Jedinstva iz Bihaća marljivo se sprema za proljetni dio sezone.

"Crveno-bijeli" su na pauzu otišli s 14. pozicije i na proljeće im predstoji borba za opstanak u 1. ligi FBiH, a u sklopu priprema već su odigrane i dvije kontrolne utakmice.

U obje su ostvarene uvjerljive pobjede, što svakako daje razloga za optimizam šefu stručnog štaba Muhamedu Berberoviću kojeg može radovati i činjenica da je u klubu, uprkos interesovanju nekoliko timova, ostao talentovani Alen Nuhanović.

"Pripreme teku odlično, radimo kombinovano na terenu i u teretanu, a srećom i vrijeme nas služi. Dosad smo odigrali i dvije utakmice. Prva je bila protiv Rudara iz Kamengrada u kojoj smo slavili sa 8:1, a ubjedljivi smo bili i protiv Rudar Prijedora, tačnije njihovih juniora koji se takmiče u Premijer ligi. To nas, naravno, neće zavarati. Radimo naporno, svaki od igrača daje svoj maksimum kako bismo na kraju što spremniji dočekali start prvenstva", priča 19-godišnji Alen Nuhanović za SportSport.ba.

Ima riječi hvale i za novog trenera Muhameda Berberovića.

"Mi smo tim koji uz igrački, ima i mlad trenerski kadar. Nakon što je otišao Repuh, čelnici kluba na njegovo mjesto su postavili Berberovića koji je mlad i ambiciozan trener. I mi i on imamo veliku želju za dokazivanjem. Nadam se da ćemo na kraju imati razloga za zadovoljstvo i da ćemo izboriti opstanak."

Kapiten Željinih juniora pojačava Jedinstvo?

Nuhanović je sa četiri pogotka i četiri asistencije jesenas bio među najboljim u redovima Jedinstva. Prethodno je nastupao za juniore Željezničara.

"U augustu prošle godine napunio sam 19 godina i samim tim završio svoj juniorski staž. Procijenio sam da je za mene najbolje da nađem sredinu u kojoj ću igrati, odnosno u kojoj ću dobiti šansu da se dokažem i sretan sam što sam danas u Jedinstvu. Velika je razlika igrati u omladinskim kategorijama i u 1. ligi FBiH, veći su zahtjevi u fizičkom i taktičkom smislu, tako da je trebalo vremena da se naviknem na sve to. Kako je odmicalo prvenstvo, išlo je sve bolje i bolje, danas na kontu imam sasvim pristojnu statistiku za veznog igrača."

Osjetio je potrebu i da se zahvali i Berberovićevim prethodnicima.

"Bilo bi nekorektno s moje strane ne spomenuti podršku koju sam imao od bivših trenera Repuha i Jagodića, dali su mi dosta kvalitetnih uputa za igranje na seniorskom nivou. I upravi sam zahvalan, kao i navijačima čiju sam podršku imao i u trenucima kada nisam bio na najboljem nivou."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ne skriva Nuhanović da je prethodnih sedmica bilo poziva i sa drugih strana.

"Da, bilo je interesa i nekih opcija da promijenim sredinu, ali u dogovoru s ljudima koji brinu o mojoj karijeri odlučio sam da ostanem u Jedinstvu. Cilj mi je odigrati što bolje do kraja sezone, pomoći klubu da ostane u ligi, a onda šta bude... Fudbal je nepredvidiv", poručio je Nuhanović na kraju razgovora.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafo
To Alene, samo naprijed
1 0
Dino69
Brzo ce on nazad u Zelju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi