Bivši juniorski reprezentativac BiH ide u Fenerbahče?

Senzacija na pomolu

Bivši juniorski reprezentativac BiH ide u Fenerbahče?

Nekadašnji napadač Širokog Brijega Mirko Marić na pragu je transfera karijere.

Marić, koji je ranije nastupao pod zastavom BiH, ove sezone bilježi odlične partije u Hrvatskoj i sa 17 golova u 25 odigranih utakmica je ujedno prvi strijelac HNL-a.

Partije koje pruža u susjedstvu ne prolaze nazapaženo, a prema najnovijim informacijama iz turskih medija, svoju karijeru bi trebao nastaviti u - Fenerbahčeu.

Ovaj fudbaler je blizu odlaska iz Osijeka bio i na zimu kada je za njega šest miliona eura ponudio Birmingham, ali u Gradskom vrtu to su odbili, što znači da će Fenerbahče morati povećati iznos ukoliko želi da dođe do transfera.

U Fenerbahčeu intenzivno tragaju za kvalitetnim pojačanjima kako bi ponovo bili konkurentni u borbi za vrh tabele, a kao jedna od opcija za navalni red spominjao se i Dinamov Bruno Petković, koji je pak nešto skuplja opcija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Marićeva završnica je ono što je najviše zainteresiralo čelnike Fenera", navode turski mediji.

Transfer djeluje više nego realno s obzirom da će Fenerbahče ovog ljet anapustiti njihov najbolji napadač Vedat Muriqi kojeg želi WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi