Ako neće Bjelica, hoće Dalić?
EPA

Fenerbahče traži trenera

Ako neće Bjelica, hoće Dalić?

Čelnici turskog velikana Fenerbahčea intenzivno tragaju za novim trenerom.

U Fenerbahčeu koji prati vojska fanatičnih navijača očekivanja su uvijek visoka, a kako je danas klub tek na 7. mjestu, ne čudi što je ugovor raskinut sa Ersunom Yanalom.

Čovjeka koji bi im mogao vratiti trofeje u vitrine Turci vide u Nenadu Bjelici s kojim su prethodnih dana intenzivno vodili razgovore, no u međuvremenu je došlo do zastoja i pitanje je kako će se cijela priča odviti.

Bjelici je problem to što mu Fenerbahče nudi ugovor na devet utakmica, a ako pobijedi u barem pet od tih, dobio bi jednogodišnji ugovor s klauzulom za još tri godine saradnje. Ukoliko bi odbio ponudu, na listi želja predsjednika Alija Koca se nalazi još nekoliko imena, među kojima je i - Zlatko Dalić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Fenerbahče je postavio ultimatum Bjelici jer želi što prije riješiti pitanje novog trenera", pišu turski mediji.

Daliću ugovor sa HNS-om ističe vrlo brzo, a vjeruje se da bi mu Turci bili spremni dati bolje uslove od onih koje danas ima kao selektor Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi