Bivši najbolji strijelac Bundeslige najavio kraj karijere

Već neko vrijeme ne uživa u fudbalu

Bivši najbolji strijelac Bundeslige najavio kraj karijere

Stefan Kiessling, 34-godišnji napadač bundesligaša Bayera iz Leverkusena, broji zadnje dane profesionalne karijere.

Ovaj nekada najbolji strijelac Bundeslige (2012/2013.) više ne uživa u fudbalu i najavio je da će posljednju utakmicu odigrati ove subote u zadnjem kolu protiv Hannovera.

"Dođe vrijeme kada se moraš oprostiti, na to vas upororava tijela, a u mom slučaju to su bolovi u kuku. Zbog toga neko vrijeme ne uživam u fudbalu", kazao je Kiessling.

Kada je u pitanju karijera, zbog jedne stvari žali.

"Javnost i navijači smatrali su da sam trebao više igrati u reprezentaciji, ali nisam se uklapao u selektorove planove. Ipak, ne zamjeram mu ništa", istakao je Kiessling.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kiessling u Bayeru nastupa od 2006. godine nakon što je prethodno nosio dres Nurnberga. Za Apotekare je do danas, računajući sva takmičenja, odigrao 443 utakmice uz 162 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi