Traži se zamjena Lewandowskom: Džeko nije jedina opcija

Pet imena u igri

Traži se zamjena Lewandowskom: Džeko nije jedina opcija

Bayern Minhen će u januaru mjesecu pokušati da dovede zamjenu za prvog napadača ekipe Roberta Lewandowskog. 

Poljski napadač igra veliki broj utakmica i primoran je igrati i one mečeve koje bi odmarao da tim ima bilo kakvu opciju kao zamjenu. Upravo zbog toga Lewandowski se otvoreno žalio, a čelnici kluba će mu izaći u susret te će dovesti nekoga ko će mu biti zamjena.

Prije nekoliko dana njemački mediji su objavili da je Edin Džeko opcija Bayerna, ali čini se da naš napadač nije jedini u igri za transfer u Bayern. Osim njega, čelnici Bayerna razmatraju još četiri imena. 

Nekadašnji napadač Arsenala i Manchester Uniteda i trenutni član Fenerbahčea Robin van Perise (34) jedna je od opcija Bayerna, a osim njega tu su još napadač Ajaxa Kasper Dolberg, nekadašnji napadač Bayerna Mario Gomes i napadač Bayer Leverkusena Stefan Kiesling. 

Nijemci za Džeku kažu da bi možda bio i prevelik zalogaj za Bayern u januaru jer bi ih mnogo koštao, a ne bi pristao tako često sjediti na klupi. Osim toga, ne bi imao ni pravo nastupa u Ligi prvaka jer već igra sa Romom to takmičenje. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čini se kako su za Bayern u ovom trenutku mnogo bolje opcije ostali napadači jer se većinom radi o igračima iza 33 godine koji ove sezone ne igraju Ligu prava, a mogli bi se pomiriti i sa grijanjem klupe. 

Podsjetimo, ranija zamjena za Lewandowskog bio je Claudio Pizzaro koji je Bayern napustio prije dvije godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi