Bivši napadač Čelika briljira u Sjevernoj Makedoniji
Korpulentni napadač u ljetnom prelaznom roku stigao je u Sjevernu Makedoniju, a to se pokazalo kao odličan potez jer je Jurina trenutno prvi strijelac lige i ponajbolji igrač kluba. Foto:Shkupi.com

Jurina igra sjajno u Shkupiju

Bivši napadač Čelika briljira u Sjevernoj Makedoniji

D. Kurbegović

U Sjevernoj Makedoniji odigrana su tri kola, lideri na tabeli su Akademija Pandev i Renova s po sedam bodova. Ekipa Shkupija zauzima petu poziciju s četiri boda na svome kontu.

Za Shkupi od ove sezone kao posuđen igrač iz zeničkog Čelika nastupa 25-godišnji napadač Marin Jurina. Dolazak ovog igrača rođenog u Livnu u Sjevernu Makedoniju pokazao se kao odličan potez.

U četiri utakmice od kako je došao u Shkupi, Jurina je postigao već šest golova. Korpulentni napadač postigao je tri gola u prvenstvu Sjeverne Makedonije, dok je dva dodao u Kupu, te jedan u okviru pretkola Evropske lige.

Zanimljivo da je Marin Jurina u 35 utakmica za zenički Čelik postigao skromna tri gola, što dovoljno govori da je dolazak u Skhupi pravi potez, te će mu svakako biti od velike koristi, kako bi na kraju sezone napravio možda i novi transfer u neku od jačih liga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jurina je u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao za Zadar, Hajduk, Zrinjski, Koper, Čapljinu, Ankaran, Krško i Čelik.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kolumbo
kurbegovicu ,najbolji igrac tog kluba moze igrati u 1 ligi federacije dokaz ti je akademija Pandev koja bi tesko ostala u toj ligi zato ne kaki i nepisi clanke za nekoliko eura koje dobijes ,popi...am ti se u naslivpero
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi