Bivši napadač Čelika osvojio Kup Albanije
Zeničanin iza sebe ima odličnu sezonu u Albaniji, a nije isključeno i da napravi transfer u neku jaču ligu budući da mu ugovor s Vllazniom uskoro ističe.Foto: Vllaznia

Iza Dilavera je sjajna sezona u ekipi Vllaznie

Bivši napadač Čelika osvojio Kup Albanije

D. Kurbegović

Nogometna sezona u Albaniji danas je završena finalom Kupa, gdje su snage odmjerili Skenderbeu i Vllaznia. U interesantnom meču pobjeda rezultatom 0:1 i trofej Kupa pripao je ekipi Vllaznie za koju od ove sezone nastupa bh. internacionalac Haris Dilaver.

Bivši napadač Čelika, Viteza, Mladosti, Plataniasa i Nasaf Qarshia 31-godišnji napadač Haris Dilaver došao je na početku sezone u ekipu Vllaznie, a to se pokazao za ovog ofanzivca kao pravi potez.

Zeničanin je u 34 utakmice u prvenstvu postigao 11 golova, dok je u Kupu Albanije u pet utakmica postigao četiri gola. U današnjem trijumfu u finalu Kupa, ovaj napadač je na terenu proveo 71. minutu kada ga je zamijenio Advijaj.

Zanimljivo je bilo i u prvenstvu Albanije, gdje se u posljednjem kolu odlučivalo o prvaku. Na kraju je titulu osvojila ekipa Teute zbog bolje gol razlike sa 66 bodova, koliko je imala i drugoplasirana Vlllaznia, dok je treće mjesto zauzeo Laci sa 65 bodova.

Haris Dilaver sa Vllazniom ima ugovor do kraja sezone i bit će zanimljivo pratiti hoće li ga ovaj klub uspjeti zadržati u svojim redovima i za narednu sezonu, odnosno za nastupe u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi