Velika stvar za stabilizaciju Čelika: Dilaver, Pecelj i Livaja dogovorili isplatu dugovanja
Dilaver, Livaja i Pecelj postigli su sporazumom s rukovodstvom Čelika oko isplate dugovanja

Rukovodstvo kluba napravilo veliki posao

Velika stvar za stabilizaciju Čelika: Dilaver, Pecelj i Livaja dogovorili isplatu dugovanja · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Bez obzira na to što je NK Čelik trenutno u posljednjem rangu takmičenja, ovaj klub još uživa veliki ugled u bh.nogometu, te se svaka vijest oko kluba s Bilinog polja prati s velikom pažnjom.

Posljednjih mjeseci, kako su klub preuzeli oni koji ga i najviše vole konačno se s ponosom svih Zeničana ponašaju domaćinski, rukovodstvo kluba radi transparentno, svakim danom situacija u taboru crno-crveni je sve bolja i bolja.

O tome šta se uradilo u proteklih šest mjeseci, odnosno nakon odlaska "investitora" iz Turske više će se govoriti na Skupštini kluba koja će biti održana 18.decembra. U narednom periodu očekuje se dosta pozitivnih vijesti, kako nam kažu iz NK Čelik svakodnevno se radi na stabilizaciji kluba.

Jedna od informacija koja će sigurno obradovati veliku armiju navijača jeste što je klub konačno pronašao zajednički jezik s trojicom igrača, Harisom Dilaverom, Ivanom Livajom i Ljubišom Peceljom, od kojih je prijetila blokada kluba da ne igraju utakmice. Postignut je dogovor s ovim igračima oko isplate, a podsjetimo da je dug za ovu trojicu igrača bio ukupno 121.000 KM. Naravno da cijeli iznos nije isplaćen ovim igračima, nego se postigao sporazum na manjem iznosu, koji će igračima biti isplaćen u narednim danima.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Ovo je svakako velika stvar za klub s Bilinog polja, kada se zna da je rukovodstvo kluba u protekla dva mjeseca sem gore navedene trojice igrača riješila još 47 igrača, te 12 uposlenika kluba. Ušteđen je veliki novac za kratko vrijeme, te je Upravni odbor pokazao da se sve može, kada se ima ljubavi, volje i rada bez ikakvog interesa.

Čelik je inače prvi dio sezone u Kantonalnoj ligi ZDK završio na prvoj poziciji bez poraza, te će gotovo sigurno naredne sezone igrati u višem rangu (Druga liga FBiH).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi.7
limvo likCe do bazegro
10 2
sanel1988
Likceee volimo te svetinjooo ?
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi