Sjajan početak Harisa Dilavera u Albaniji
Zeničanin je u dvije utakmice za novi tim postigao četiri gola, te je na pravi način ušao u novu sezonu najjače divizije Albanije

U dvije utakmice postigao četiri gola

Sjajan početak Harisa Dilavera u Albaniji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Odigrana su i dva kola u najjačoj nogometnoj diviziji Albanije. Nakon dva kola na vrhu je ekipa KF Vllaznije koja ima šest bodova i jedina ekipa koja ima maksimalan učinak.

Krajem prošlog mjeseca za ovaj tim potpisao je i 30-godišnji Haris Dilaver. Ovaj Zeničanin nakon što je raskinuo ugovor u Uzbekistanu vrlo brzo pronašao je novi klub, ovaj put u Albaniji.

Da je dolazak u KF Vllazniju pravi potez pokazalo se već u prve dvije utakmice, koje je ovaj bivši igrač Čelika ubilježio za novi tim. Prvo je u okviru 1/16 finala Kupa ove zemlje u pobjedi nad ekipom Devolia rezultatom 7:0, upisao hat-trick u svom debiju za novi tim. Samo par dana kasnije u okviru 2.kola Albanske lige, njegova KF Vllaznia je gostovala kod ekipe Skenderbeua, te slavila rezultatom 0:2

Prvi gol za vodstvo 0:1 u 33.minuti postigao je Haris Dilaver, da bi sudbinu domaćina u 42.minuti zapečatio Da Silva za konačnih 0:2.

Dvije utakmice za novi klub i četiri gola na svome kontu sigurno da bolji početak bivši napadač Čelika, Mladosti, Viteza, Plataniasa i Nasaf Qarshija nije mogao ni očekivati.

Osim Dilavera u najjačoj diviziji Albanije ove sezone nastupa još jedan bh.internacionalac, riječ je o još jednom bivšem igraču Čelika, 30-godišnjem Kenanu Horiću, koji nastupa za ekipu Kukësi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi