Čerim: Nadam se da će Dilaver imati razumijevanja i da će shvatiti situaciju i našu borbu
Član Upravnog odbora kluba kazao je neštoviše o situaciji sa trojicom igrača koji potražuju svoja dugovanja

Član Upravnog odbora NK Čelik o dugovanjima prema igračima

Čerim: Nadam se da će Dilaver imati razumijevanja i da će shvatiti situaciju i našu borbu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je član Uprave kluba Emir Čerim na press konferenciji govorio i o dugovanjima kada su u pitanju igrači, naravno da je mnoge zanimala situacija oko Harisa Dilavera.

"Vi dobro znate da je iza turskog kvazi investitora ostalo 1.2 miliona duga. Ova uprava je za 47 igrača i trenera kao i 12 uposlenika radne zajednice isplatila ukupno 502.650 KM čime je uz dogovor sa svima ušteđeno više od 700.000 KM. Čelik danas ima više od milion KM manje duga nakon odlaska investitora iz Turske. Nećemo dozvoliti da klub bude u situaciji da obećava nešto što ne može ispuniti i da kasnimo s obavezama koje imamo prema uposlenicima i igračima" ističe Čerim.

Osvrnuo se na Harisa Dilavera, Slavka Brekala i Ljubišu Pecelja, trojici igrača koji su još sporni kada su u pitanju dugovanja.

"Jedino lice od domaćih igrača s kojima nismo mogli nači zajedničku riječ jeste Haris Dilaver. Kada je u pitanju Slavko Brekalo, on je predmet istražnih radnji, jer je njegov ugovor pod istragom državnih organa jer postoje sumnje da je krivotvoren potpis bivšeg direktora Ismeta Đuguma s toga taj ugovor nije važeći. Ljubiša Pecelj kada je u pitanju, vjerujemo da ćemo u narednom periodu njega isplatiti jer to nije velika cifra", kaže član UO.

Još jednom je pozvao Harisa Dilavera da ima razumijevanja.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

"Pozivam ga da ima razumijevanja da malo razmisli, Čelik mu je dao hljeb u ruke, treba shvatiti trenutnu situaciju kao i drugi igrači. Mi smo tri puta pokušavali, ali on je odustao. Njegov je dug 78.000 KM, mi smo mu nudili pola iznosa što je on odbio. Nakon toga nuđeno mu je da se uplati 20.000 odmah, te dvije rate pod 20.000 KM u toku sljedeće godine. On je i to odbio i tražio je odmah 40.000 odmah u kešu i dvije rate po 15.000 KM jedna do kraja ove godine i jedna u toku sljedeće godine. Nažalost klub mu to nije u mogućnosti da isplati, ali nadam se da će na kraju prevladati razum i da će iznad svega biti interes kluba odnosno da napravimo određeni dogovor sa ovim igračem", kazao je Čerim.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Kakvo djubre od covjeka, a znao je klepat turcine. Ko bumerang se sve vrati, kad tad.
9 5
Spartak
Što je obećano neka ispune, nije se budala odreć para. Ima on i porodicu, nije da igra u Realu pa da mu ne treba
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi