Bivši omladinac Željezničara na probi u Norveškoj

Igrao u Prvoj ligi FBiH

Bivši omladinac Željezničara na probi u Norveškoj

A. Čaušević

Sezona transfera je počela, a većini igrača iz Bosne i Hercegovine prioritet je odlazak u inostanstvo.

Među igračima koji bi ovog ljeta mogli pronaći inostrani angažman nalazi se i bivši omladinac FK Željezničar, Benjamin Šehić.

Ovaj 20-godišnjak koji je prošle sezone nosio dres Goražda se nalazi na probi u Haugesundu, potvrdio je to norveški klub.

Sportski direktor Haugesunda je za mladog krilnog fudbalera imao samo riječi hvale, a kako kaža skautirani je prilikom jedne od posjeta Bosni i Hercegovini.

"Benjamin je igrač koji je skrenuo našu pažnju prilikom jednog od prethodnih putovanja u Bosnu i željeli smo da ga bolje upoznamo", rekao je Eirik Opedal.

"Ima niz kvaliteta koje tražimo kod ofanzivnih igrača, osim što je brz on je i eksplozivan igrač. Zato smo ga doveli da vidimo jesu li njegovi kvaliteti dovoljni za norveški fudbal", dodao je Opedal.

Šehić će na treninzima u narednim danima imati priliku da pokaže svoje kvalitete, a u trebao bi zaigrati u subotnjem duelu protiv Sandnes Ulfa.

Predstavljen je kao igrač koji je prošao školu kluba u kojem se razvio i Haris Hajradinović koji je očigledno ostavio dubok trag u Haugesundu.

U sezoni iza nas na terenima Prve lige FBiH odigrao je 23 utakmica, šest puta je bio strijelac, a ima isto toliko asistencija. Jedno vrijeme bio je i na probi u bugojanskoj Iskri.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi