Filip Erić danas stavlja potpis na ugovor sa FK Željezničar

Novi golman stiže na Grbavicu

Filip Erić danas stavlja potpis na ugovor sa FK Željezničar · Saznajemo

Već neko vrijeme se špekuliše da će Filip Erić (24) postati novi čuvar mreže FK Željezničar, a to bi se moglo desiti već danas s tim da će transfer biti ozvaničen prvog dana prelaznog roka.

I sam Erić je otvoreno govorio kako bi karijeru trebao nastaviti na Grbavici, a SportSport.ba saznaje, istina neslužbeno, da će on danas staviti potpis na dvogodišnji ugovor sa Željezničarom, čime će Plavi sa Grbavice dobiti prvo pojačanje za novu sezonu.

Ovaj 24-godišnji čuvar mreže bi danas trebao stići na Grbavicu u pratnji svojih predstavnika, a neslužbeno saznajemo da su već dogovoreni uslovi saradnje.

Preostalo je još da se strane pozabave detaljima ugovora, a onda bi isti trebao biti i potpisan.

Inače, Filip Erić je proteklu godinu i po proveo u Zvijezdi 09, a upravo je u dresu tima iz Etno sela Stanišići "zapao za oko" nekolicini klubova među kojima je bio i Željezničar.

U minuloj sezoni Premijer lige BiH Filip Erić je upisao 29 nastupa, a svoju mrežu je netaknutom uspio sačuvati u devet navrata.

Erić je profesionalnu karijeru počeo u Voždvocu, a igrao je još za Šumadiju, zvorničku Drinu, Slobodu i Zvijezdu 09.

Erić potvrdio: Dolazim u Želju, zdrava konkurencija je put do uspjeha

Iako je tek spuštena zavjesa za minulu sezonu, u FK Željezničar već počinju sklapati igračku križaljku za narednu sezonu.

Kako bi Plavi s Grbavice ponovo bili konkurentni u borbi za trofeje, tokom ljeta će sigurno pretrpjeti određene promjene u igračkom kadru, a jedno od novih imena u svlačionici će, gotovo pa sigurno, biti 24-godišnji golman Filip Erić.

Erić je sjajnim izvedbama na golu Zvijezde 09 'zapao za oko' brojnim klubovima iz naše zemlje, no u cijeloj priči kao najkonkretniji pokazao se Željezničar, gdje će najvjerovatnije naslijediti Irfana Fejzića kojem je po završetku sezone istekao ugovor.

"Iza sebe imam odličnu sezonu i zaista mislim da je došlo vrijeme da okrenem novi list, odnosno napravim iskorak u karijeri", kaže Erić za SportSport.ba, pritom ne skrivajući da će Željezničar biti sljedeća stanica u njegovoj karijeri.

"Prelazak u Željezničar je veliki izazov za mene, ali i pravi potez, jer se radi o najvećem klubu u BiH sa najboljim navijačima. Pokazivali su to tokom čitave sezone i pored svih uspona i padova."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izboriti 'jedinicu' neće biti nimalo lako, svjestan toga je i on sam.

"Željezničar je veliki klub i kao takav podrazumijeva se da ima dobre golmane, ali ja se uvijek vodim time da je zdrava konkurencija put do uspjeha i da uvijek treba da bude tako", istakao je Erić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Disha
SarajevskaHunta i Registrovani na forumu su isti lik. Rovari protiv Zeljeznicara,..obratite paznju na njega. Stari nick KongrateUK.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi