Bivši omladinski reprezentativac BiH od Hrvatske dobio 3250 kuna

Iskoristio državnu subvenciju

Bivši omladinski reprezentativac BiH od Hrvatske dobio 3250 kuna

Mirko Marić, bivši kadetski i juniorski reprezentativac BiH, dobio je od Hrvatske potporu za očuvanje radnih mjesta.

Širokobriježanin koji nastupa za Osijek danas važi za jednog od najboljih fudbalera u HNL-u, sa 17 golova je ujedno prvi strijelac, a uslijed pojave koronavirusa i on je iskoristio državne subvencije.

Iako fudbaleri Osijeka zarađuju basnoslovne iznose za hrvatske prilike, Marić je dobio potporu za očuvanje radnih mjesta nakon što su mu prihodi pali za više od 20 odsto.

Do toga je došlo jer je Marić, kao i njegovi saigrači, prihvatio odluku kluba da im se plaće smanje za 50 posto i to tako da je 25 posto neporatno smanjenje, a ostalih 25 posto će im se isplatiti kada se nastave prekinuta takmičenja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz državnog proračuna Mariću je isplaćeno 3250 kuna.

Top Komentari

Chupy
Ovo vam vijest??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi