Bivši mladi reprezentativac BiH seli u Dinamo iz Kijeva?
Foto - EPA

Marić na meti velikana

Bivši mladi reprezentativac BiH seli u Dinamo iz Kijeva?

M. Šljivak

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a potom i član U21 selekcije Hrvatske Mirko Marić, nalazi se na izlaznim vratima Osijeka.

Kako prenose hrvatski mediji, ovaj 24-godišnji napadač iz Gruda našao se na meti kijevskog Dinama i ovaj klub je ozbiljno zainteresovan za Marića.

Osijek je spreman prodati Marića za pravu cijenu. Po transfermartku njegova vrijednost je četiri miliona eura i to je vjerovatno cijena koja bi zadovoljila rukovodstvo Osijeka.

Ove sezone Marić je najbolji strijelac HNL-a i postigao je 14 golova, a u karijeri je prije Osijeka irao još za Dinamo, Lokomotivu, Videoton i Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Do juniorskih dana je nosio dres mlade reprezentacije BiH, ali se potom odlučio nastupati za Hrvatsku.

Top Komentari

United_HZ
Eh čuj bivši mladi reprezentativac BiH, a dole Hrvat, mrš u pm
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi