Bivši predsjednik Juventusa kritikovao Pjanića: On je kao mozzarella...

Da li je izvor svih problema Juventusa u veznom redu?

Bivši predsjednik Juventusa kritikovao Pjanića: On je kao mozzarella...

Juventus je u subotu pretrpio neočekivan poraz na gostovanju kod Verone (2:1), a kako je Inter jučer upisao pobjedu u svom meču 23. kola, preuzeo je lidersku poziciju u Seriji A.


Jedan od onih koji su, posebno nakon subotnjeg meča, naišli na kritike je i veznjak Juventusa Miralem Pjanić, čija je forma očigledno u padu.

Bh. reprezentativac je naišao i na kritike od strane bivšeg predsjednika Juventusa Giovannija Cobollija Giglija. Tačnije, Gigli je kritikovao Pjanićev "mentalitet".

Mnogi vjeruju da je većima Juventusovih problema povezana za veznim redom, ali i Sarrijevim konstantnim promjenama u ovoj liniji. Cobolli Gigli, pak, vjeruje da je sve stvar psihie.

"Poteškoće u veznom redu su psihološke prirode. Čini se da je Pjanić mekan poput mozzarelle (vrsta mekanog italijanskog sira)", izjavio je Cobolli Gigli za italijanski Radio Sportiva.

Sa druge strane, bivši predsjednik ne vjeruje da je u Juventusu došlo do "zasićenja", bez obzira na osam vezanih titula prvaka italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da su mišljenja da su igrači umorni od osvajanja titula pomalo dramatična s obzirom na investicije koje su napravljene... Porodica Agnelli je riskirala... Andrea Agnelli je odličan komunikator, možda jedini koji je spreman uzeti stvar u svoje ruke i učiniti da ga svi čuju", istakao je Cobolli Gigli.

Inače, Giovanni Cobolli Gigli je na poziciji predsjednika Juventusa bio od kraja maja 2006. do oktobra 2009. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

armin_armic
Ne znam zasto se svi nadjete uvrijedjeni kad neko kaze istinu,zato jer je on nas?Cinjenica da kod Sarrija Pjanic nema nikakve igre,samo dodaje loptu najblizem sebi,da ne bi izgubio,nije opasan po gol,ne stima golove,ni sjena kakav je bio prethodnih godina.Trenutno on nema nikakvu ulogu u veznom redu.Ali tu ne krivim njega,nego trenera,Sarri je nedorastao poslu u tako velikom klubu kao sto je Juventus
5 0
Sida
Ništa pogrešno čovjek nije rekao. Pjanić jeste strašljiv, jedan, dva jača duela i on prestane sa igrom. Ništa veći nije Modrić od njega, ali je tri puta jači i hrabriji ( samim tim i bolji)
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi