Bivši predsjednik Juventusa se obrušio na Sarrija i poručio: On uvijek traži izgovore!
Sarri se nakon remija protiv Fiorentine požalio na vrijeme

Luciano Moggi smatra da je ponašanje trenera Juventusa loše za nogomet

Bivši predsjednik Juventusa se obrušio na Sarrija i poručio: On uvijek traži izgovore!

S. Pašalić

Juventus je u subotu igrao svoju utakmicu 3. kola Serije A na gostovanju kod Fiorentine, a na kraju je završilo 0:0.

Domaći su tokom utakmice bili puno bolji tim na terenu i imali su nekoliko fenomenalnih prilika da dođu do gola, a neke su došle nakon katastrofalnih grešaka igrača Juventusa, ali u tome ipak nisu uspjeli.

Tim koji predvodi Maurizio Sarri je odigrao jako lošu utakmicu, a dovoljno je reći da za 90 minuta Juventus nije izveo niti jedan korner, dok ih je Fiorentina izvela 10, a Viole su imale i puno više udaraca u okvir gola.

Trener Stare dame se nakon utakmice požalio na vrijeme i rekao kako je zbog toga bilo teško igrati, a bivši predsjednik Juventusa, Luciano Moggi smatra da Sarri uvijek traži izgovore.

"On ima naviku uvijek tražiti izgovore. On to radi svugdje gdje ode ", rekao je Moggi za Radio Punto Nuovo.

"To je loše za nogomet i Conte je bio u pravu kada mu je odgovorio na taj način. Oduvijek sam mislio da je za promjenu igre potrebno mijenjati igrače, što on nije učinio."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus ima sjajne prvake koji u svakom trenutku mogu pobijediti u utakmici, ali njihova se igra neće promijeniti."

"Allegri je otišao jer se završila era i zato što su željeli promijeniti stil igre koji su svi napali.", dodao je Moggi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi