Realizacija je trenutno Barcelonin problem broj jedan
Nezapamćena golgeterska kriza trese redove katalonskog giganta FOTO:EPA

Velika kriza u napadu Katalonaca

Realizacija je trenutno Barcelonin problem broj jedan

S. Grebović

Čini se kako je problem sa realizacijom došao u najgore moguće vrijeme za ekipu Ernesta Valverdea, budući da su pred Barcelonom susreti koji bi mogli odrediti dalji tok sezone.

Činjenica da je Barcelona postigla svega dva pogotka na zadnje četiri utakmice u svim takmičenjima je nešto što svakako treba zabrinuti navijače katalonskog kluba.

Luis Suarez prolazi kroz možda najveću golgetersku krizu otkako je stigao u klub, Ousmane Dembele se još uvijek nalazi u procesu privikavanja na igru ekipe, dok Lionel Messi ne pruža ni približne partije na koje smo navikli od njega.

Barcelona je tek jednom slavila u posljednih pet susreta i to u meču protiv slabašnog Valladolida minimalnim rezultatom nakon pogotka sa bijele tačke. 

"Pokušali smo sve da postignemo makar jedan pogodak, ali večeras jednostavno nije išlo. Fudbal je jednostavna igra koja u kojoj za pobjedu morate postići gol, a mi to nismo uspjeli", izjavio je Valverde nakon razočaravajućih 0:0 protiv Lyona u utorak veče.

Činjenica je da se Messi uklopio u sivilo Barcinog napada u posljednje vrijeme, ali treba imati na umu da je Argetinac nedavno odbolovao povredu mišića lijeve noge. Pomenuti gol protiv Valladolida postigao je sa 11 metara, ali je i promašio jedan kazneni udarac pred sami kraj tog susreta.

S druge strane, Luis Suarez bukvalno ne može da se sastavi sa loptom. Veliki broj promašenih šansi protiv Lyona najbolje oslikavaju ovaj problem, a nakon meča protiv Lyona Urugvajac je vezao 16 gostujućih utakmica u Ligi prvaka u kojima se nije upisao među strijelce.

"Ne brinem se za njega. Iako nije postigao gol, on na druge načine pomaže svojim kolegama", dodao je Valverde, a osim trenera u Suarezovu odbranu stao je i njegov saigrač Sergio Busquets:

"Svih 11 igrača može postići gol, nije to samo Luisov posao. Trudi se koliko može, a ja sam ubjeđen kako ćemo ovu krizu brzo prebroditi."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bilo kako bilo, Barceloni će biti neophodno da ekipa proradi na efikasnosti, budući da ih u narednom periodu očekuju odlučujući susreti u sva tri takmičenja u kojim nastupaju. Za vikend će Katalonci u La Ligi gostovati na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu ekipi Seville, dok će svega četiri dana kasnije igrati prvi od dva El Classica u okviru revanš susreta polufinala Kupa Kralja gdje Barca mora da juri rezultat zbog 1:1 iz prvog meča.

Drugi veliki okršaj protiv Reala igrat će ponovo u domaćem šampionatu 2. marta, dok će revaš protiv Lyona biti odigran 9. marta tekuće godine na stadionu Camp Nou.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi