Defanzivac koji se susreo sa obojicom: Mbappea je teže čuvati nego Messija

Tako kaže Marcelo

Defanzivac koji se susreo sa obojicom: Mbappea je teže čuvati nego Messija

Centralni bek Lyona Marcelo kaže da mu je bilo mnogo teže čuvati Kyliana Mbappea nego Lea Messija.

Njegov Lyon se ove sezone susreo i sa PSG-om i sa Barcelonom, tako da je Marcelo imao priliku čuvati Mbappea i Meesija, ali kaže da je mnogo teži zadatak imao protiv napadača PSG-a.

"Fudbaleri protiv kojih sam igrao u posljednje vrijeme su zaista na top nivou. Igrao sam protiv Mbappea ove sezone, zaista sam imao dosta posla. Messi nije igrao dobro u utorak, ali Mbappe je, zbog brzine, pozicioniranja i svega ostalog, najteži rival kojeg sam imao".

"Mislim da postoji velika mogućnost da će uskoro postati najbolji na svijetu. Postoje neke stvari na kojima treba raditi da bi bio kao Messi ili Ronaldo, ali napreduje nevjerovatno brzo", kaže Marcelo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Mbappe je u toku ove sezone odigrao ukupno 30 utakmica u svim takmičenjima te je postigao 25 golova uz 14 asistencija. Za momka od 20 godina ovo je nestvarna statistika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi