Leeds se ne šali: Stiže pojačanje iz Real Madrida

Casilla na meti engleskog kluba

Leeds se ne šali: Stiže pojačanje iz Real Madrida

E. Čaušević

Leeds United ove sezone igra vjerovatno najbolji fudbal u proteklih desetak godina i čini se da su na pragu da se konačno vrate u Premiership.

Leeds je nekada bio klub koji je redovno igrao u Ligi prvaka, no nakon ispadanja iz Premiershipa nisu uspjeli da se vrate u elitni rang. Međutim, ove sezone Leeds djeluje odlično pod vodstvo legendarnog Marcela Bielse koji je napravio tim za lov za Premiership.

Engleski klub želi u januaru dodatno pojačati ekipu kako bi zadržali prvo mjesto u Championshipu. Bielsa je u nekoliko navrata izjavio da mu je potrebno pojačanje na golmanskoj poziciji kako bi se pojačala konkurencija, a čini se da su mu čelnici kluba odlučili ispuniti želju.

Mediji na Otoku prenose da je Leeds gotovo sve dogovorio s rezervnim golmanom Real Madrida, Kikom Casillom. Ovaj 32-godišnjak se nije naigrao u Realu od dolaska na ljeto 2015. godine iz Espanyola, te će gotovo sigurno do kraja januara promijeniti klub.

Navodno, Casilla nema ništa protiv odlaska u Leeds, a navodno na ljekarske preglede stiže već početnom naredne sedmice. Nakon dolaska Thibauta Courtoisa on je postao treći golman u Realu, te zbog toga želi napustiti klub iako ima još 18 mjeseci ugovora.

Casilla je ponikao u Real Madridu, ali nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu. U karijeri je branio još za Espanyol, Cadiz i Cartagenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi