Bivši premijerligaš pao na niske grane

Igrat će u Regionalnoj ligi - Istok

Bivši premijerligaš pao na niske grane

Mladost iz Velike Obarske od sljedeće sezone neće se takmičiti u Prvoj ligi RS.

Nekadašnji član Premijer lige BiH je zbog nedostatka finansijskih sredstava bio primoran poslati dopis Izvršnom odboru FSRS sa izjašnjenjem da više klub nije u mogućnosti igrati u tom rangu takmičenja. 

Tako će Mladost od sljedeće sezone igrati Regionalnu ligu - Istok, dok će se novi prvoligaš u RS-u birati između Slobode Mrkonjić Grad, Slobode Novi Grad i Leotara. 

Ako se sva tri kluba izjasne da mogu igrati u Prvoj ligi RS, glavnu ulogu pri odabiru će imati završna tabela i u najvećoj prednosti je ekipa iz Mrkonjić Grada. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi