Bivši Realov golman zbog sramotnog ponašanja pauzira 12 utakmica?
EPA

Čeka ga najstrožija kazna

Bivši Realov golman zbog sramotnog ponašanja pauzira 12 utakmica?

Sramotno ponašanje na utakmici protiv Charltona moglo bi debelo koštati bivšeg Realovog golmana Kiku Casillu.

Casilla je u januaru odlučio da napusti Real i pridruži se Leeds Unitedu, no u Engleskoj se sada suočio s velikim problemom zbog kojeg bi mogao pauzirati i do 12 utakmica u Premiershipu.

Engleski mediji prenose da je Casilla u septembru na meču protiv Charltona žestoko na rasnoj osnovi izvrijeđao protivničkog napadača Jonathana Lekoa, a sve to ovaj je prijavio glavnom sucu te delegatu, koji su potom poduzeli daljnje mjere.

Fudbalski savez (FA) je već obavio razgovore s obojicom fudbalera, a kako bi se prikupilo što više dokaza o ovom slučaju, u istragu su prethodnih dana bili uključeni i čitači s usana. Službeni zaključak bi trebao biti objavljen početkom naredne sedmice.

Tridesettrogodišnji golman je od dolaska u Leeds započeo svaku prvenstvenu utakmicu, tako da nema sumnje da će, u slučaju suspenzije, njegovo odsustvo biti veliki hendikep za tim Marcela Bielse. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi