Leeds pravi skok u sami vrh engleskog fudbala?

Traže se investitori

Leeds pravi skok u sami vrh engleskog fudbala?

Leeds United želi napravit korak naprijed. Vlasnik slavnog engleskog kluba, koji žudi za povratkom u Premiership, Andrea Radrizzani, je otkrio da vrši procjenu ponuda investitora.

Ukoliko neka od ponuda bude prihvaćena, to bi prema Radrizzanijevom mišljenju moglo "lansirati" Leeds u sami vrh engleskog fudabala - na nivo Manchester Cityja.

Jedna od ponuda je stigla i od Qatari Sports Investments (QSI) grupe na čijem je čelu Nasser Al-Khelaifi, gazda Paris Saint-Germaina.

"Bio sam u kontaktu sa više od 20 zainteresovanih strana, a izabrao sam tri", Radrizzani je izjavio z a The Times.

Najizgledniji je scenarij onaj prema kojem bi upravo QSI investirao novac u Leeds. Šta više, i ljetos se špekulisalo da bi Al-Khelaifi i družina mogli kupiti klub sa Elland Roada.

"I QSI i Nasser su prijatelju, imamo dobre odnose već dugo vremena", izjavio je Radrizzani, pa poručio: "Oni imaju mogućnost da ovaj klub odvedu do dovoljno visokog nivoa da se može takmičiti sa Manchester Cityjem".

Radrizzani je "otkrio tragove" i o tome ko bi mogle biti druge dvije stranke o čijim ponudama razmišlja: "Jedan živi u SAD-u i veliki je navijač Leedsa od djetinjstva. To mi se sviđa. Drugi je vlasnik jednog italijanskog kluba."

U prinicipu, za sada se još govori samo o pronalaženju investitora, ali Radrizzani ne isključuje ni prodaju većinskog dijela dionica kluba.

"Za mene je najvažnije da ovaj klub ponovo bude veliki", poručio je prvi čovjek Leedsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi