Bivši ruski reprezentativac nokautirao sudiju, on ga odmah prijavio policiji

Širokov u centru skandala

Bivši ruski reprezentativac nokautirao sudiju, on ga odmah prijavio policiji

E. Škorić

Roman Širokov, nekadašnji ruski reprezentativac, našao se u centru skandala.

Na jedan jako ružan način je Širokov dospio na naslovnice ruskih portala i novina. On je na jednoj amaterskoj utakmici napao sudiju i udario ga nogom u stomak.

Sve je počelo tako što sudija nije dosudio jedan penal u korist njegove ekipe, pa je Širokov potom dobio crveni karton, a onda udario sudiju šakom u glavu. Ni tu se nije zaustavio, pošto ga je udario i nogom u trbuh.

Snimke incidenta odmah su proslijeđene policiji, a sudija Nikita Danchenko ubrzo je objavio fotografiju koja otkriva posljedice udara.

Bivši igrač ruske reprezentacije uputio mu je izvinjenje ali svejedno je Nikita odlučio da podnese kaznenu prijavu policiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi