Bivši saigrač iz Rome o Pjaniću: Ne plašim ga se!

Szczesny poručuje

Bivši saigrač iz Rome o Pjaniću: Ne plašim ga se!

U subotu će u Torinu veliki derbi Serije A odigrati Juventus i Roma, dva jedina prava kandidata za naslov prvaka u Italiji.

Pred taj meč govorio je golman Rome Wojciech Szczesny koji se dotakao i bivšeg saigrača Miralema Pjanića, koji će ovoga puta biti sa druge strane terena.

"Pred nama je teška utakmica. U Torinu je lijepo igrati jer me taj stadion nekako podsjeća na Anfield. Atmosfera uvijek bude dobra, a na nama je da na pravi način odgovorimo svim izazovima koje nosi ovaj meč. Pobjede protiv Lazija i Milana dale su nam sigurnost i optimizam, pa se nadamo da ćemo tako i nastaviti. Bit će teško, ali sutra ćemo sve vidjeti", rekao je Szczesny, koji je potom spomenuo Pjanića:

"Miralem Pjanić će predstavljati opasnost po moj gol jer svi znamo kako izvodi slobodne udarce. On je to doveo do perfekcije, ali ne plašim ga se. Nadam se da u subotu neće imati svoj dan, ali ga moji defanzivci moraju dobro čuvati i ne dati mu priliku da me ugrozi".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Wojciech Szczesny je u prošlom kolu odbranio penal Milanovom Niangu, nakon čega je priznao da je studirao njegovo izvođenje jedanaesteraca i da je znao gdje će šutati.

"Pripremio sam se i za Dybalu i Higuaina, a možda i za nekog trećeg", kratko je rekao Poljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi